Haven Breda

door | jan 24, 2013 | 6 reacties

De haven van de binnenstad Breda.

De haven van Breda heeft een prachtige ligging aan de rand van het winkelgebied. Op de foto zie je de haven van Breda met op de voorgrond het Spanjaardsgat en op de achtergrond de grote kerk van Breda. De haven is niet ver van de Havermarkt. Dit plein zit vol met gezellige café’s en eetgelegenheden.
Loop door de Vismarktstraat en je komt er vanzelf op terecht. Een totaal monumentaal plaatje aan de Nieuwe Prinsenkade.

De wind was koud en heel de middag was er sneeuw gevallen. Op de valreep voordat de duisternis volledig zou invallen wilde ik nog snel met spullen op pad naar de binnenstad van Breda.
De haven van Breda stond al lange tijd op mijn lijstje van nog te fotograferen locaties.
Deze avond met de prachtige witte daken op het spanjaardsgat en in de verte op de overige monumentale panden als de grote kerk van Breda was dit het moment om de foto te nemen.
Die middag was het kluuntocht in de Bredasche binnenstad. Van kroeg naar kroeg om zich in te drinken voor het komende carnaval. Ik heb in de 10 minuten die ik heb staan fotograferen een roze konijn, 2 zwervers en nog wat vage figuren voorbij zien komen. Een vreemde combinatie waarvan op de foto uiteindelijk niets is terug te zien.

Helaas is deze foto al diverse malen ten prooi gevallen aan mensen die de foto graag gebruiken voor andere doeleinden zonder enige kennisgeving en/of vergoeding. Een van de meest zichtbare rechten die de maker heeft op een werk is het auteursrecht (copyright) daarop. Dit geldt ook voor fotografen. Vrijwel elke foto is auteursrechtelijk beschermd, en mag dus niet worden gepubliceerd of gekopieerd zonder toestemming van de fotograaf. Ook niet als de publicatie zonder commercieel oogmerk is of alleen op Internet plaatsvindt.

Detail: Canon EOS50D – 15-85mm bij 17mm, RedGed statief, exposure 20s, f13, ISO 100

Pin It on Pinterest

Share This