Antelope Canyon

by | Jan 24, 2015 | 0 comments

Antelope Canyon – Page – Arizona

De Antelope Canyon is één van de grootste toeristische trekpleisters in Arizona vlakbij het plaatsje Page.
Voor fotografen is het een grote uitdaging om deze prachtige canyon op de foto te krijgen. Daarom komen er veel fotografen uit de hele wereld om dit natuurlijk bouwwerk te komen aanschouwen en zo goed mogelijk op de foto te zetten.

 

Toeristische informatie:

Openingstijden:

Tijdens de zomer:
Van 1 maart tot aan de 2de week van november.
8:00 uur – 17:00 uur – 7 dagen per week geopend.
De eerste tour begint om 8:30 uur en vertrekt vervolgens ieder half uur.
De laatste tour vertrekt om 16:00 uur.

Tijdens de winter:
Van de 2de week van november tot eind februari.
9:00 uur – 15:00 uur – 7 dagen per week geopend.
De eerste tour begint om 9:30 uur en vertrekt vervolgens ieder half uur.
De laatste tour vertrekt om 14:00 uur.

Toegangsprijs: $26.00 dollar per persoon inclusief de Navajo Park Permit.
Toegangsprijs kinderen 7-12 jaar: $18.00 dollar inclusief de Navajo Park Permit.

Route:
6 Mile ten oosten van Page.
Take highway 98 toward Kaibeto, pass the Upper Antelope Canyon turnout, go another 1/4 mile, then turn left on Navajo Route N22B (Antelope Point Road) for about 1/4 mile. The entrance sign is on the left.

Er is in overvloed aan parkeerruimte op een ruime parkeerplaats zowel voor personenauto’s als bussen.

Zelf heb ik de Lower Antelope Canyon bezocht. Deze schijnt net wat meer fotogeniek te zijn dan de upper Antelope Canyon. Echter kan ik dit niet bevestigen uit eigen ervaring.
Het meenemen van mijn statief was dit keer zeer positief. Hierdoor kregen we een fotograafpas. Hierdoor hoef je niet aan te sluiten bij de menigte tijdens de rondleiding maar mag je op eigen tempo de canyon betreden. Waar de grote groep binnen een uur weer buiten staan krijg je als fotograaf 3,5 uur de tijd om foto’s te maken. Je mag hierbij doorlopen naar het eind van de Canyon maar ook zelf kiezen of je nog een keer terug wilt lopen terug naar de ingang. Dit terwijl de overige toeristen via de uitgang buitenlangs weer terug lopen naar het parkeerterrein.
Heb je geen statief dan ontvang je ook niet zo’n fotograaf toegangspas.

Nadat je een kaartje hebt gekocht bij een bouwvallig kantoortje is het wachten totdat de eerst volgende groep richting de ingang gaat.
Eerst wordt je door een gids nog eens nadrukkelijk gewezen op de regels waar je je tijdens het bezoek aan de Lower Antelope Canyon aan moet houden. Daarna volg je de gids en word je gebracht naar de ingang van de Canyon. Dit is nauwelijks een paar minuten lopen en kan de afdaling beginnen.
De ingang is een nauwe doorgang waar je met camera, statief en andere spulletjes doorheen moet worstelen. Even afzien maar daarna kijk je je ogen uit naar de prachtige kleuren en vormen die in de wanden van de canyon zijn gevormd. Af en toe is het wat smal en is het even improviseren wanneer er mensen willen passeren. Maar verder is het prima te doen om foto’s te maken. Een statief is daarbij van zeer goede toegevoegde waarde om lange sluitertijd opnames te maken zonder bewogen beelden te krijgen.

Wanneer er de mogelijkheid is dan is het aan te raden om je camera zoveel mogelijk af te schermen tegen stof.
Om de zonnenstralen te fotograferen worden er een paar handen zand de lucht in gegooid om zo goed de zonnestralen te zien. Het zand wat in je camera verdwijnt blijft vervolgens de rest van je vakantie je achtervolgen. En je camera laten reinigen is in het dichtsbijzijnde dorp als je het kan vinden $80,00 dollar. En dat voor een paar korreltjes zand.

Maar verder een super belevenis om te zien en te mogen fotograferen. Iets wat je nergens anders tegenkomt.

Zelf hadden we besloten om smorgens om 10 uur aanwezig te zijn. Het was een prima keuze en de lichtval was erg mooi. Daarna heb je dan ook nog voldoende tijd om ook nog een bezoek te brengen aan Horseshoebent, een ander natuurfenomeen in de buurt van deze Canyon.

Pin It on Pinterest

Share This